Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ


Η ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οι νόμοι θα πρέπει να παράγονται από τους πολίτες και όχι από περισπούδαστους νομοθέτες
νόμος δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια ηθική συμφωνία μεταξύ των πολιτών .
Ο νόμος του ισχυρού θα επικρατεί όσο ψηφίζουμε ισχυρές κυβερνήσεις, αντί για νόμους εναντίον του ισχυρού.
Η Δημοκρατία είναι μια και αυτή είναι η άμεση και μόνο

--------------------------------------------**************--------------------------------------


Αν τελικά συμφωνήσουμε στο ότι:

1) Κανείς δεν δικαιούται να κυβερνά έστω και σοφότερος όλων.

2) Κανείς δεν δικαιούται να αντιπροσωπεύει κανένα παρά τη θέληση του.

3) Αν οι νόμοι υφίστανται κοινής αποδοχής, οι κυβερνήσεις είναι περιττές.

4) Οι λαϊκές συνελεύσεις δεν είναι ικανές να παράξουν δημοκρατία παρά μόνο ανταλλαγή απόψεων δια βοής.

5) Μόνο ο Έγγραφος λόγος είναι ικανός να δώσει χρόνο τόσο στον συγγραφέα - στοχαστή, όσο και στον αναγνώστη - πολίτη να κατανοήσει την πρόταση και να αποφασίσει εν ηρεμία θετικά ή αρνητικά.

6) Το εκλογικό σύστημα που σκοπίμως διατηρούμε είναι απαρχαιωμένο και διάτρητο.

7) Όταν προσφεύγουμε στον όρο Δημοκρατία, θα πρέπει να εννοούμε την υπεράσπιση της γνώμης των πολλών έστω και αν αυτή δεν είναι πάντοτε σωστή.

8) Οι νόμοι θα πρέπει να παράγονται από τις προτάσεις των πολιτών και όχι από περισπούδαστους νομοθέτες. (διότι νόμος δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια ηθική συμφωνία μεταξύ των πολιτών)

  ---------------------------**********-------------------------


Ακολουθεί ένα απλό σύστημα (δεκάλογος) που ίσως επιδέχεται διορθώσεις, τόσες όμως ώστε να μην κινδυνεύσει από τον καπιταλισμό ή τον κομουνισμό...
Κάντε μια προσπάθεια να διορθώσετε τον κανονισμό λειτουργίας αυτής της "απόλυτης δημοκρατίας" που προτείνω, χωρίς φλυαρίες ούτε να αυξήσετε τον όγκο του αισθητά και δείξτε μεγάλη προσοχή ώστε να μην αφαιρέσετε την "κυριαρχία των πολιτών" στο ελάχιστο.

--------------------------**********--------------------------


1 Κάθε πολίτης της χώρας δικαιούται να προτείνει και να ψηφίζει προτάσεις.

2 Η πρόταση και η ψήφος οφείλουν να είναι επώνυμα ενυπόγραφες.

3 Κάθε πρόταση μπορεί να κατατίθεται στην τοπική αιρετή επιτροπή του δήμου ή μέσω διαδικτύου οποτεδήποτε.

4 Η πρόταση κατατίθεται εγγράφως με λακωνικό τίτλο, και συνοδεύεται από πλήρη ανάπτυξη του οφέλους που απορρέει από αυτή.

5 Μόνο και συνεχές έργο της δημοτικής επιτροπής είναι η περισυλλογή των προτάσεων, η ταξινόμηση τους σε όμοιες και μη, και η προώθηση τους στον ένα και μόνο κρατικό διαδικτυακό τόπο ψηφοφορίας των πολιτών.

6 Μια πρόταση αναρτάτε προς ψήφιση όταν: α) Είναι νέα και μοναδική, β) φέρει ικανό αριθμό ομοίων προτάσεων που αντιτίθεται σε ήδη υπάρχουσα που υφίσταται ως νόμος του κράτους.

7 Οι πολίτες ψηφίζουν επώνυμα με τον κωδικό τους οποτεδήποτε - μέσα στα πλαίσια συμφωνηθέντος χρονικού ορίου πχ. 6 μηνών έχοντας τρις επιλογές για κάθε πρόταση: α) Συμφωνώ β) Διαφωνώ γ) Δεν γνωρίζω

8 Μετά την λήξη της προθεσμίας το αυτόματο σύστημα αναρτά άμεσα τις πλειοψηφικές προτάσεις με (Συμφωνώ), ως Νόμους σε ισχύ. ( Εγώ προτείνω ποσοστό 70% για να τεθεί πρόταση ως Νόμος )

9 Οι προτάσεις που δεν καλύπτουν το συμφωνηθέν ποσοστό αποσύρονται και διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη διαδικασία αν ο αριθμός τους είναι ικανός.

10 Οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα πρέπει πριν εφαρμοστούν να αναρτώνται προς ψήφιση και από τους πολίτες.

***Ασφάλεια συστήματος:  
Όλα τα δεδομένα της νομοθεσίας των προτάσεων και της ψηφοφορίας είναι ορατά στους πάντες, και αποθηκεύονται σε περισσότερους από έναν servers ώστε η αλλοίωση τους να γίνετε άμεσα αντιληπτή και να καθιστάτε αδύνατη.

----------------------***************--------------------------

Ως παράδειγμα καταθέτω εδώ τρις προτάσεις επιγραμματικά που θεωρώ οτι είναι ικανές να αλλάξουν την κοινωνία μας συθέμελα...

α) Ένας και μόνο Φόρος κοινής ωφέλειας 7% επί της συνολικής ετήσιας υπαρκτής περιουσίας και ( παρά του μη έχοντος ου καν λάβεις ).

β) Όριο ( πλαφόν) στην ατομική περιουσία ίσο με το πηλίκο ( Πλούτος της χώρας δια του πληθυσμού) έστω και κατά προσέγγιση.

γ) Απαγόρευση ενοικίασης ακινήτου περιουσίας*** - να επιτρέπεται μόνον η πώληση.

Και μια άσκηση για γερούς λύτες ..!

Σε μια οργανωμένη πολιτεία όπου οι νόμοι παράγονται από τους πολίτες και τυγχάνουν κοινής αποδοχής: Να Αποδείξετε εμπεριστατωμένα την χρησιμότητα των υπουργείων.

Πάρης Μάνιας ( παράφρων φιλόσοφος )